Кафедра ІЕПФ ІННІ ім. Ю.М. Потебні ЗНУ вітає першокурсників 2022

В Інженерному навчально-науковому інституті ім. Ю.М. Потебні відбулася зустріч з першокурсниками Мабуть, кожний пам’ятає відчуття, коли вперше приходиш до університету вже ні як гість чи абітурієнт, а як першокурсник. Навколо все нове, а система навчання дуже відрізняється від тієї, за якою звикли вчитися в школі. Щоб допомогти хлопцям та дівчатам скоріш адаптуватися до нового життя 16 вересня в Інженерному навчально-науковому інституті ім. Ю.М. Потебні ЗНУ відбулася online-зустріч молоді з адміністрацією інституту, завідувачами кафедр, викладачами та представниками студентського самоврядування.

За традицією на початку заходу з вітальним словом до першокурсників звернулася директорка ІННІ ім. Ю.М. Потебні Наталя Метеленко. Наталя Георгіївна подякувала учасникам за те, що зробили свій вибір на користь інституту та розповіла молоді, чому він має ім’я першого ректора Запорізького індустріального інституту Юрія Михайловича Потебні. «Він доклав дуже багато зусиль для того, щоб ми сьогодні мали можливість навчатися на такій величезній кількості спеціальностей інженерного, економічного і управлінського напрямку, – зазначила Наталя Метеленко.

– Величезна повага і пошана до нашого першого ректора допомагатиме нам і в подальших наукових, освітніх, культурних і всіляких інших напрямах робіт». Директорка зазначила, що сьогодні ІННІ ім. Ю.М. Потебні має необмежені можливості до розвитку студентів як у напряму освіти, так і в науковій та міжнародній діяльності. «Будь-які ваші побажання можуть бути реалізовані в нашому інституті!» – підкреслила Наталя Георгіївна.

Про те, як саме відбуватиметься освітній процес, куди і до кого потрібно звертатися з поточними питаннями, повідомила першокурсникам заступниця директора з навчальної роботи Тетяна Шарапова. Зокрема, Тетяна Анатоліївна розповіла про структуру ІННІ ім. Ю.М. Потебні, зазначила, що до дирекції входять директорка, її заступники та фахівці, які супроводжують освітній процес. Дирекція розташована у 9-му навчальному корпусі на 2-му поверсі: 48-й каб. (директорка), 50-й каб. (заступниця директора з навчальної роботи), 51-й каб. (заступниця директора з наукової роботи), 45-й каб (заступниця директора з виховної роботи), та у 11-му навчальному корпусі, каб. Л-321 (заступник директора з профорієнтаційної роботи). Розповіла Тетяна Шарапова новачкам і про те, де знайти необхідну їм інформацію. Передусім, в нагоді тут стане сайт ЗНУ. Заступниця директора з навчальної роботи поділилася тим, де саме на сайті розташовано розклад занять; як користуватися їм та системою електронного забезпечення навчання ЗНУ; де дізнатися інформацію стосовно нарахування стипендії тощо.

Про культурне життя Інженерного навчально-наукового інституту ім. Ю.М. Потебні та університету в цілому розповів першокурсникам заступник декана з профорієнтаційної роботи Владислав Румянцев. Зокрема, він зазначив, що в університеті працює Центр культури, де молодь може розвивати свої таланти; діє Клуб кмітливих та винахідливих тощо. Владислав Ростиславович приділив увагу і спортивному життю студентів. Він підкреслив, що ІННІ ЗНУ має славетну спортивну історію, а зараз молодь має можливість займатися у спортивних секціях футболом, волейболом, настільним тенісом тощо. 

Повідомив Владислав Румянцев першокурсникам і про те, як легко знайти потрібну аудиторію, адже нерідко ті, хто вперше потрапляють до великих корпусів ІННІ, вважають, що опинились в лабіринті з безлічі коридорів. Отже, якщо аудиторія має номер менше ніж 100, вона розташована у 9-му корпусі, який має вихід на вулицю Трегубенка; аудиторії від 100 до 500 розташовані у 10-му корпусі, який має вихід на вул. Незалежної України; аудиторії, що мають маркування літерою «Л», розташовані в 11-му корпусі (вул. Добролюбова).

Про можливості, які відкриває перед студентами Інженерний навчально-науковий інститут ім. Ю.М. Потебні розповіла першокурсникам заступниця директора з наукової роботи та міжнародної діяльності Каріна Бєлоконь. Каріна Володимирівна зазначила, що всі охочі можуть взяти участь у різноманітних міжнародних та всеукраїнських наукових конференціях, конкурсах та олімпіадах, а також займатися науковою роботою за обраною спеціальністю.

Звернула увагу Каріна Бєлоконь і на те, що студенти ІННІ ЗНУ є переможцями багатьох наукових конкурсів, як всеукраїнських так і міжнародних. Має можливість молодь інституту й брати участь у міжнародних грантах та проходити стажування в закладах вищої освіти університетів-партнерів, зокрема в Польщі.

Завідувачі кафедр інституту поділилися з першокурсниками тим, як відбуватиметься навчання саме за їхніми спеціальностями, розповіли про наукові здобутки кафедр та професорсько-викладацький склад.
Про фонди наукової бібліотеки ЗНУ та про те, як користуватися її послугами, повідомила першокурсникам завідувачка бібліотеки Ніна Чала. А представниця студентської ради Катерина Батюк розповіла про цікаве студентське життя; чим саме займається студентська рада та запросила новачків активно долучатися до роботи.

Урочистості завершені, і попереду в молоді кропітке навчання, перші кроки на науковій та професійній ниві, а також участь у цікавих і різноманітних інститутських та загально університетських заходах, гуртах і спортивних секціях. Хочеться побажати нашим першокурсникам, щоб здійснилися всі їхні плани та сподівання, миру, злагоди і добра!