Студентам інженерного навчально-наукового інституту розповіли як отримати роботу мрії в крупній компанії

Незважаючи на те, що засідання кейс-клубу «Клуб інноваційних бізнес-ідей Академія», керівником якого є завідувач кафедри інформаційної економіки, підприємництва та фінансів В’ячеслав Глущевський, відбулося лише вдруге, його популярність серед студентів інженерного навчально-наукового інституту Запорізького національного університету (ZNU, Zaporizhzhia National University) нестримно зростає.

А гостьова лекція «Як отримати роботу мрії в крупній компанії?», яку провела спікер online-академії Geekbrains, head аналітик міжнародної компанії MEGOGO Ганна Шепелєва, привернув увагу здобувачів першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти. Серед них були хлопці та дівчата, що навчаються за освітніми програмами «Інформаційна економіка», «Фінанси держави та підприємницьких структур», «Оподаткування, облік, контроль в управлінні підприємством», «Архітектура та містобудування», «Промисловий менеджмент», «Програмне забезпечення систем», «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка», «Мікро- та наносистемна техніка», «Електроніка», «Технологія захисту навколишнього середовища», «Охорона праці» тощо.

Для випускниці кафедри ІЕПФ Ганни Шепелєвої такі семінари вже стали доброю традицією, проте саме цей надовго залишиться в її серці. Минуло сім років після отримання диплому, і дівчина знову повернулася в рідну alma mater. Проте сьогодні вона вже не студентка, а «гостьовий лектор»! Очі Ганни сяяли від захвату – тут рідні навіть стіни! А зустрічі з викладачами були по-справжньому зворушливими, і сказати хотілося багато.

«Дуже цікаві відчуття, коли ти бачиш своїх викладачів, - говорить дівчина, - вони не змінилися, залишилися такими, якими я їх пам’ятаю. Мимоволі пригадуються знання, які тут отримувала, відчуття, які володіли мною тоді».

Талановита і дуже комунікабельна Ганна Шепелєва не лише поділилася зі студентами власним досвідом створення кар’єри, цікавими історіями зі свого професійного життя, а й надихала молодь на успіх, навчала, як повірити в себе. Ганна розповідала учасникам, як обрати посаду, що підійде саме їм, та успішно подолати співбесіду. А для цього потрібно знати, як до неї підготуватися і як правильно поводитися під час зустрічі.

Лекторка настільки прикувала до себе увагу, що майже півтори години минули наче мить. А що найбільше запам’яталося учасникам кейс-клубу та які отримані навички та знання вони планують використовувати в першу чергу, розповіли студент четвертого курсу освітньої програми «Інформаційна економіка» Максим Узунов та студентка першого курсу освітньої програми «Архітектура та містобудування» Вікторія Трушина.

Для талановитої, всебічно розвинутої дівчини Вікторії Трушиної, яка з дитинства мріяла створювати сучасні та красиві архітектурні споруди, виступ «Як отримати роботу мрії в крупній компанії?» був не лише цікавим, а й дуже корисним. Адже досвіду проходження співбесід першокурсниця ще не має. Вікторія виділила для себе те, як варто поводитися, коли влаштовуєшся на роботу.

«Треба бути впевненою в собі, відвертою, розуміти, чого хочеш насправді».

Дівчина впевнена, що незабаром стане справжнім архітектором, проєктуватимете житлові будинки чи займеться ландшафтним дизайном. А щоб розпочати кар’єру в омріяній сфері, їй знадобляться поради Ганни Шепелєвої. Так Максим Узунов вже має досвід проходження співбесід, і позаду в хлопця їх чимало. Отже він порівнював власний досвід з порадами Ганни і обирав для себе найкорисніше. Зокрема, Максим із задоволенням спілкувався б під час співбесіди з такою доброзичливою та професійною людиною, як Ганна Шепелєва, адже це дозволить проявити свої найкращі якості повною мірою. Для нього перша зустріч з представниками компанії дуже важлива, адже для хлопця атмосфера в колективі важить більше, ніж високий заробіток.

Навіть коли засідання кейс-клубу завершилося, учасники не поспішали залишати аудиторію. Особливо цікаво було поспілкуватися з випускницею студентам, які нині навчаються за освітньою програмою «Інформаційна економіка». Ганна Шепелєва обговорила з ними перспективні напрями розвитку спеціальності та поділилася своїми очікуваннями від набуття молоддю професійних навичок.

«Поєднання приємного з корисним, - так назвав цю зустріч-експромт В’ячеслав Глущевський, - адже результатом приємного спілкування теперішніх і колишніх студентів, які є нашими стейкголдерами, є «завдання» щодо підвищення якості та актуалізації змісту викладання окремих дисциплін, яке я від них отримав як гарант цієї освітньої програми. Тож, після обговорення з колегами, внесемо відповідні коригування».

Інженерний навчально-науковий інститут