В ІННІ ім. Ю.М. Потебні підвели підсумки І етапу Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт

Відбулась дана подія 9 березня під час підсумкового засідання І етапу конкурсу студентських робіт кафедр управління та адміністрування, а також інформаційної економіки, підприємництва та фінансів. До участі було подано роботи з галузей знань та спеціальностей: «Економіка бізнесу», «Економічна аналітика та статистика», «Фінансова безпека», «Управління фінансово-економічною безпекою», «Управління е-бізнесом та смарт-технологіями», «Антикризовий менеджмент».

Модераторами секцій стали професори Валентина Воронкова, В’ячеслав Глущевський, Наталя Метеленко та Олександр Шапуров. А саме засідання відбулося під головуванням директорки Інженерного навчально-наукового інституту ім. Ю.М. Потебні Наталі Метеленко та її заступника Романа Воляра. До журі увійшли роботодавці Дмитро Замуренко, Сергій Плясов, Ірина Соболєва, Олена Арутюнян, Алла Мамонова, Наталя Гавриленко, Олег Жиляков, Ірина Радзівіло, Сергій Кабанцов, Владислав Шарапов, а головою став Юрій Паршин.

42 роботи було подано на конкурс. Вони готувалися як під керівництвом викладачів кафедр, так і здобувачів PhD, які одночасно є стейкхолдерами спеціальностей: Андрія Нетяги, Артема Курмака, Андрія Білоскурського, Наталі Варавки, Олександра Силенка, Олександра Храпкіна, Володимира Олєніченка, Віталія Ситого, Олександра Петренка, Костянтина Юхименка, Володимира Голомба та Владислава Шарапова.

Впродовж двох місяців подавалися роботи та відбувалися їхні захисти. За результатами було відібрано 25 найкращих, які були виконані під керівництвом В’ячеслава Глущевського, Євгенія Мержинського, Івана Клопова, Вікторії Голомб, Віталія Бирського, Олени Коваленко, Вікторії Хорошун, Наталі Метеленко, Ірини Сіліної, Вікторії Оглобліної, Юлії Дятлової, Єлизавети Ткаченко, Володимира Стоєва, Ірини Радзівіло, Алли Попової, Петра Рекотова, Ігора Саламахі, Валентини Воронкової, Олександра Шапурова, Олени Дробишевої, Ксенії Жовнір-Василенко, Світлани Король, Ольги Пєтухової.

Свої дослідження студенти і магістранти присвятили таким актуальним проблемам, як стратегія інтернет-маркетингу та інструментарій SM-маркетингу; технологіям управління фінансовою та економіко-екологічною безпекою; інформатизації логістичних бізнес-процесів; стейкхолдер-менеджменту тощо.

Підводячи підсумки, професор Юрій Паршин зазначив, що конкурсанти є членами наукових гуртків та активними дослідниками. Завдяки участі в кафедральних та міжнародних конференціях, семінарах, вебінарах вони долучаються до вирішення наукових проблем сьогодення. А члени журі звернули увагу на потужність практичних розробок і на те, що деякі з них рекомендовані до втілення.

І ось нарешті оголосили імена переможців! Ними стали Юлія Шилова, Богдан Монастирний, Ігор Пінчук, Владислав Плиска, Дмитро Стародубцев, Ігор Ардикуце, Анна Савела, Катерина Мальцева, Віталій Бєлоусов, Яна Шарамок. Незабаром вони отримають нагороди, які стануть ще одним стимулом для подальшої наукової роботи.
Захід завершився обговоренням результатів. Зокрема, професор В’ячеслав Глущевський висловив пропозицію врахувати результати роботи переможців як неформальну освіту та розробити механізм зарахування додаткових балів за наукову роботу в ІІ семестрі. Науковці підтримали ініціативу, а директорка запропонувала поширити практику стимулювання наукової роботи на всі спеціальності інституту та розглянути пропозицію на науково-методичній і вченій раді ІННІ ім. Ю.М. Потебні.