Продовжується плідна співпраця науковців ІННІ ім. Ю.М. Потебні з провідними університетами

Одним із таких проєктів є співпраця з Національним університетом «Києво-Могилянська Академія». Початок їй було покладено ще в 2019 році, і з кожним днем вона набирає обертів.

Так, впродовж трьох місяців поточного року наукові спільноти кафедри інформаційної економіки, підприємництва та фінансів ІННІ та кафедри маркетингу та управління бізнесом НаУКМА підготували разом колективну монографію «Управління інноваційним розвитком соціально-економічних систем». Вона присвячена інноваційній парадигмі, стратегії, механізмам інноваційного розвитку та фінансовому забезпеченню розвитку соціально-економічних систем. Розглянуто й сталий розвиток та цифрову трансформацію соціально-економічних систем, а також прогнозування та моделювання інноваційного розвитку. До речі, ця робота є частиною спільного освітньо-наукового проєкту обох вишів. А метою його є оприлюднення результатів науково-дослідницьких робіт як вже досвідчених науковців, так і здобувачів всіх рівнів вищої освіти.

Продовженням спільного проєкту стала активна участь студентів, магістрантів та аспірантів у роботі ІІ Міжнародної науково-практичної конференції «Менеджмент та маркетинг як фактори розвитку бізнесу». Її організатором був НаУКМА, а одним із співорганізаторів наш університет. До речі, членом програмного комітету конференції була директорка ІННІ ім. Ю.М. Потебні Наталя Метеленко.

Серед тих, хто виступав із вітальним словом під час пленарного засідання, були партнери Інженерного навчально-наукового інституту, співпраця з якими нараховує вже десять років. Зокрема, до науковців зверталися керівниця відділу розвитку та міжнародного співробітництва Вищої школи управління охороною праці в м. Катовіце (Республіка Польща) Agnieszka Cichy та провідний фахівець цього ж відділу Олена Кощенко. Із ВШУОП ІННІ розвиває спільний освітній проєкт «2 Дипломи».

Взяв участь у роботі пленарного засідання й професор ІННІ ім. Ю.М. Потебні Іван Клопов. Він представив доповідь «Цифрова трансформація бізнесу: виклики та можливості», яка жваво обговорювалась присутніми. Це вкотре підтвердило актуальність наукових досліджень викладачів кафедри інформаційної економіки, підприємництва та фінансів Інженерного навчально-наукового інституту. Зацікавила науковців і доповідь здобувачки PhD спеціальності 073 «Менеджмент» Олени Бурашнікової «Формування новітньої парадигми податкової системи у країнах ЄС». Науковою роботою аспірантка займається під керівництвом професорки Валентини Воронкової.

Активними учасниками конференції стали й здобувачі, які отримують освіту за програмою «2 Дипломи», одночасно навчаючись у магістратурі ІННІ та ВШУОП. А як учасники програми Erazmus+ вони проходять практику в країнах ЄС. На цьому співпраця не завершується. Вже з 9 по 10 травня очікується нова зустріч партнерів. А відбудеться вона під час І Міжнародної науково-практичної конференції «Інженерні інновації та розбудова національної економіки». Ініціатором її проведення є наш інститут, і проводитиметься вона відтепер в ІННІ щорічно!