Кейс-клуб ІННІ ім. Ю.М. Потебні поєднує студентів різних вишів України

- Кейс-клуб – це майданчик, де здобувачі та викладачі можуть поспілкуватися поза університетом з успішними, розумними людьми – людьми, які готові поділитися своїм позитивним досвідом, - підкреслив керівник «Клубу інноваційних бізнес-ідей "Академія"» В’ячеслав Глущевський. Головним завданням кейс-клубу є вдосконалення особистісного й професійного розвитку студентської молоді.

Спочатку учасниками засідань були лише здобувачі Інженерного навчально-наукового інституту ім. Ю.М. Потебні, та цього року клуб вийшов на новий рівень – всеукраїнський! До нього приєдналися студенти та викладачі Кам’янець-Подільського національного університету ім. І. Огієнка та Хмельницького університету управління та права ім. Л. Юзькова, і це лише початок. Кожний спікер, якого запрошують до кейс-клубу, – успішна людина та яскрава особистість, яка надихає молодь рухатися вперед і втілювати в життя свої мрії. Цього разу до клубу запросили засновника і директора консалтингової компанії «Сертифікант», до того ж, магістранта ІННІ освітньої програми «Промисловий менеджмент» Віталія Бєлоусова.

Чому запросили саме його? В’ячеслав Глущевський так пояснює вибір: «Сертифікація й стандартизація – невід’ємна частина будь-якого успішного бізнесу». Здавалося б, у студентів ІННІ є дисципліни, які охоплюють відповідні питання, проте керівник кейс-клубу впевнений, що «ніщо не замінить живого спілкування з професіоналом-практиком, який може поділитися своєю формулою успіху». І дійсно, запропонована тема настільки зацікавила молодь та науковців вишів-партнерів, а також студентів, магістрантів, аспірантів та викладачів ІННІ, що до неї приєдналися представники всіх освітніх програм.

Цього разу кейс-клуб відбувся в форматі вебінару під назвою «Монетизація, стандартизації і сертифікації: погляд власника консалтингового бізнесу», на початку якого Віталій Бєлоусов розповів про себе. А розповідати було про що! Він має 15-річний досвід практичної діяльності та 11-річний - керівника, 8 з яких обіймає посаду директора. На сьогодні в його фірми майже 630 компаній-клієнтів та понад 1620 підписаних контрактів. У Віталія Бєлоусова є улюблені вислови, які стали кредом його життя: «Бути "чоботарем в чоботах"» та «Репутація та довіра понад усе». А далі спікер розповів про те, що потрібно стандартизувати, а що - сертифікувати, що та як монетизується, та приділив увагу Топ-7 стандартам сертифікації, «про які треба знати хоч щось».

Наприкінці заходу відбулося обговорення пропозиції В’ячеслава Глущевського та Віталія Бєлоусова про створення відкритого навчального online-ресурсу, активними учасників обговорення стали професорка К-ПНУ Людмила Матвейчук і гаранти освітніх програм ІННІ. Ресурс планується використовувати при опануванні навчальних дисциплін, які передбачають вивчення методології та інструментаріїв Міжнародних стандартів системи менеджменту якості. А ще, під час заходу окреслили перспективи подальшої співпраці університетів-партнерів. Отже, перший кейс-клуб цього навчального року відбувся. Попереду в його учасників цікаві зустрічі з неординарними особистостями, а в когось ще й участь в кейс-чемпіонатах і, навіть, перемоги в них!